8 produse care va ajuta ochii umflati

Înainte să apăsăm pe butonul „pauză” din lume, nu folosisem multe produse pentru îngrijirea ochilor.

Nu m-am gândit niciodată să aplic plasturi de gel de răcire sub ochii mei în fiecare zi. Am avut norocul să nu mă ocup niciodată de cercurile întunecate din lipsa somnului.

În aceste zile, ochii mei strigați au devenit preocuparea mea cu numărul unu.

Nu sunt sigur dacă este anxietatea sau singurătatea pură pe care am simțit-o recent, dar nu am plâns niciodată atât de mult în viața mea.

Mă trezesc cu ochii atât de pufos, îmi vine greu să văd prin ei dimineața. Pielea mea devine roșie strălucitoare și neplăcută de fiecare dată când încep să rupe, iar culoarea nu scade până nu aplic un gel de răcire sau o pungă de mazăre înghețată pe față.

Dacă în ultimul timp ați călărit și cu un roller coaster emoțional, știți că plânsul este o eliberare emoțională sănătoasă . În plus, există modalități ușoare de a reduce rapid pufulețea și roșeața în jurul post-plânsului.

Am vorbit cu trei specialiști în îngrijirea ochilor pentru a obține detalii despre ce se întâmplă când plângi și cum să ai grijă de acei ochi supra-plânși.

În spatele scenelor de plâns 

Credeți sau nu, se întâmplă multe în spatele globilor oculari atunci când rupeți.

„Atunci când ochii produc multe lacrimi, sistemul de drenaj lacrimal devine copleșit și lacrimile vărsă din ochi”, explică Hadley King , MD, un medic dermatolog certificat din New York City.

Nu numai că plânsul provoacă apariția lucrărilor de apă, dar poate provoca și roșeață în jurul ochilor și, uneori, a întregii fețe.

„Deoarece lacrimile sunt făcute din sângele nostru, vasele care transportă sânge la ochi se pot dilata sau deveni mai mari pentru a permite trecerea mai multă a sângelui în zonă – acest lucru poate contribui la înroșirea și umflătura ochilor, pleoapelor și pielii înconjurătoare”, spune Jason Brinton , MD, un consilier chirurg LASIK certificat în St Louis.

Din fericire, nu există efecte pe termen lung asociate cu plânsul mult , în conformitate cu Nikhil Dhingra , MD, un medic dermatolog certificat la Spring Street Dermatologie din New York.

„Cu siguranță vă poate usca ochii și poate duce la o iritare ușoară pe termen scurt, precum și poate irita pielea din jurul ochilor, dar niciunul dintre aceste efecte nu ar trebui să aibă modificări de lungă durată asupra ochilor sau a pielii din jurul lor,” Spune Dhingra.

Dacă ochii sunt udați chiar și atunci când vă simțiți bine, poate doriți să discutați cu medicul dumneavoastră.

„Dacă ochiul udă chiar și în absența emoției, acesta poate fi paradoxal un semn al sindromului de ochi uscat ”, spune Brinton.

Produse care vă vor plăcea ochii

Cofeină

Probabil că ați văzut cofeina ca un ingredient popular în produsele pentru ochi și, dintr-un motiv întemeiat – cofeina este un vasoconstrictor natural, ceea ce înseamnă că reduce dilatația care duce la apariția sângelui și a ochilor pufos.

„[Cofeina] va scădea puterea prin scăderea cantității de fluid care călătorește în zona ochilor”, spune Dhingra.

Dhingra sugerează Revision Skincare Teamine Eye Complex , care conține cofeină pentru a scădea pufulitatea și a reduce rugozitatea.

King iubește Soluția obișnuită de cofeină 5% + EGCG , care conține cafeină cu solubilitate ridicată și catechine de ceai verde pentru a reduce pigmentarea și pufulețul.

King recomandă, de asemenea , crema de gel AM Triple Remedy Beauty Duty pentru ochi de prim-ajutor , care conține peptide, extract de alge marine și extract de alge roșii pentru reducerea liniilor fine și susținerea barierei pielii.

Orice e rece

Orice răcire poate ajuta, de asemenea, la restricționarea vaselor de sânge, reducând în continuare roșeața și pufulețea din jurul ochilor, potrivit Brinton.

„Recomandăm în mod obișnuit pacienților să ia legume congelate de la congelator, să le înfășoare cu un prosop de hârtie și să le plaseze peste ochii închiși. Spatele unei linguri care a fost introdus în congelator poate fi, de asemenea, liniștitor ”, spune Brinton.

Alte modalități naturale de a-ți răci ochii supraîncălziți includ comprese cu sac de ceai rece, castraveți răcori sau inele de dinți direct de la frigider.

Crema cu nuanțe

Colorscience’s Total Eye 3-in-1 Renewal Therapy SPF 35 este un alt favorit al lui Dhingra. Acesta ajută la calmarea pufuleții sub ochi cu ingrediente precum jojoba , acid hialuronic și pantenol . De asemenea, maschează roșeața cu o nuanță mică (ideal atunci când plânsul se întâmplă la un moment neoportun).

Măști sub ochi

Dhingra este, de asemenea, un fan al lui Peter Thomas Roth Water Drench Hyaluronic Cloud Hydra-Gel Patch-uri cu rădăcină de mlăștină și cafeină.

Regele adoră MASK Skincare Under-Eye Nourishing Patches CBD . „[Aceste plasturi] conțin extract de semințe de dovleac pentru a ajuta la eliminarea zonei de sub ochi”, explică King. „Pentru o îmbunătățire suplimentară, peticele pot fi plasate în frigider înainte de utilizare.”

Rolele faciale

Rolele faciale sunt întotdeauna o opțiune bună pentru a ajuta ochii strigați.

King recomandă încercarea trandafirului lui Jenny Patinkin pe Rose Face Roller Petite , care este făcut din cuarț trandafir și va rămâne răcoros după refrigerare pentru a ajuta la limitarea vaselor de sânge la scăderea pufului.

„Dimensiunea mică este perfectă pentru utilizarea în jurul ochiului”, spune King. „Rularea blândă sub ochi de la linia mediană spre părțile laterale poate ajuta la scăderea acumulării de lichide.”

Folosiți-vă rola în mișcări lente, ascendente pentru a promova ridicarea, acordând o atenție deosebită zonei ochilor și frunții, între sprâncene și liniile de râs.

Când nimic altceva nu funcționează

Când nimic altceva nu pare să funcționeze, poate fi timpul să discutați cu medicul dvs. pentru a vedea dacă o problemă de bază ar putea să vă afecteze ochii.

Ingrediente de evitat

Trebuie evitate sub ochi produsele care conțin potențiali iritanți, inclusiv vitamina C, retinoli, produse pe bază de acid și alun de vrăjitoare.

„Dacă iritați zona cu ceva dur, asta poate crește pufulețea și roșeața și mai mult”, explică Dhingra.

Crema de hemoroizi este un produs recomandat adesea pentru a scădea roșeața și pufulețea în jurul zonei oculare, deoarece se presupune că fenilefrina ajută la constrângerea vaselor de sânge, iar 1% procent de hidrocortizon poate reduce temporar suflul.

Dar King susține acest lucru, menționând că unele mărci conțin ingrediente care pot „provoca vătămări în cazul în care accidental aveți unele în ochi și provoca iritarea pielii sensibile din jurul ochilor”.

De asemenea, Brinton sfătuiește să folosească în mod regulat picături de ochi care reduc roșeața, deoarece acestea pot deveni formatoare de obișnuințe. De asemenea, pot duce la înroșirea și iritarea ochilor în timp.

„Aceste picături includ ingrediente decongestionante, cum ar fi tetrahidrozolina, feniramina și naphazoline, iar noi sfârșim să spunem cuiva în fiecare săptămână în biroul nostru să nu mai folosească aceste picături”, spune el.

„Când sunt folosite ocazional – ca înainte de a face o prezentare sau de a face fotografii de familie – sunt eficiente și probabil în regulă”, spune Brinton. Doar nu exagera.

Găsiți ce funcționează pentru dvs.

În aceste perioade dificile, vărsarea lacrimilor poate ajuta la eliberarea multă durere, tristețe și frustrare, dar nu trebuie să vă faceți griji pentru efectele pe termen lung.

În timp ce plânsul poate provoca temporar ochii să se umfle, să se înroșească sau să se dezvolte cercuri sub ochi, rezultatele pot fi diminuate cu produse și ingrediente utile.

Dacă o formă de ușurare nu face mare lucru pentru ochii tăi, ia în considerare să încerci o alta până când găsești ce funcționează pentru tine. Și, desigur, asigurați-vă că aveți grijă de sănătatea și siguranța dvs. mentală, pe lângă ochii obosiți.


Leave a reply