Despre umflarea pleoapelor

Umflăturile pleoapelor apar ca niște baloane dureroase, roșii la marginea pleoapei, de obicei acolo unde lacul întâlnește capacul. Bacteriile sau un blocaj în glandele petroliere ale pleoapei provoacă majoritatea denivelărilor pleoapelor.

Umflăturile pleoapelor sunt adesea inofensive și nu necesită întotdeauna tratament medical. Adesea pleacă singuri sau cu îngrijire de bază la domiciliu. Cu toate acestea, dacă o umflătură a pleoapelor devine din ce în ce mai dureroasă, nu răspunde la tratamentele la domiciliu sau începe să interfereze cu viziunea dvs., poate doriți să discutați cu medicul dumneavoastră despre modalitățile de a vă gestiona simptomele sau pentru a căuta semne ale unei probleme mai grave. .

Care sunt tipurile de umflături ale pleoapelor?

Există trei tipuri de umflături comune ale pleoapelor. Tipul și cauza care stă la baza umflării pleoapei dvs. vor determina cel mai bun curs de tratament.

styes

Un stye este cel mai obișnuit tip de umflătură pentru pleoape. Ochii apar atunci când bacteriile intră în glandele petrolului din pleoape. Un sty este o bombă rotundă, roșie, care apare aproape de genele tale. Poate face ca pleoapa să se simtă dureroasă. De asemenea, un stye vă poate determina să fiți sensibil la lumină și să vă faceți ochiul ud sau să vă simțiți zgâriat. În mod normal, durează câteva zile pentru a se forma un set și este posibil să ai mai mult de unul la un moment dat.

șalazion

Un chalazion este o leziune inflamatorie care apare atunci când glandele producătoare de ulei sau glanda lacrimă din pleoape devin blocate. De obicei, un chalazion crește mai mult pe pleoapă decât pe un stean. În majoritatea cazurilor este nedureros. Poate interfera cu viziunea ta în funcție de locul în care crește și cât de mare devine.

xantelasma

Xantlasma sunt umflături inofensive, galbene, care apar atunci când anumite grăsimi se acumulează sub piele. Aceste denivelări tind să apară la adulții mai în vârstă. În unele cazuri, acestea indică un nivel ridicat de colesterol .

Care sunt simptomele unei umflături a pleoapei?

Majoritatea denivelărilor pleoapelor apar sub formă de bulgări de culoare roșie sau de piele și apar de obicei de-a lungul marginii pleoapei. Uneori, ele pot fi tandre. Alte simptome includ ochii roșii , cu apă, o senzație cruntă, zgârietură la nivelul ochiului și sensibilitatea la lumină.

Deși majoritatea denivelărilor pleoapelor sunt ușoare sau inofensive, unele pot indica o stare mai gravă. Ar trebui să vă adresați medicului dumneavoastră dacă apare oricare dintre următoarele:

  • ai probleme să vezi
  • ochii tăi sunt extrem de vopsiți
  • există o descărcare copioasă din ochi
  • partea albă a ochiului tău își schimbă culoarea
  • ochii îți doare chiar și în lumina slabă
  • buzele pleoapelor sângerează, se agravează, crește foarte mare sau este foarte dureros
  • pleoapa ta este solzoasă, crustă sau roșie, ceea ce poate indica o infecție
  • pleoapa ta are blistere, ceea ce poate indica o infecție

Dacă un caz sau un chalazion nu dispar în timp cu îngrijirea la domiciliu, ar trebui să vă uitați la un medic pentru a se asigura că nu este un semn al unei afecțiuni medicale mai grave sau pentru a discuta opțiuni de tratare a acesteia.

Ce provoacă o umflătură a pleoapelor?

Ochii apar atunci când bacteriile intră și inflamează glandele tale petroliere.

Riscul dvs. de a avea ochi crește dacă aveți o afecțiune numită blefarită , care este inflamația foliculilor genelor.

Un chalazion se poate forma atunci când glandele de ulei din pleoape sunt blocate. Ochii care nu se scurg se pot transforma în chalazia.

Xantlasma apare atunci când aveți colecții de grăsimi chiar sub suprafața pielii. Ele pot indica uneori că aveți o afecțiune care provoacă colesterol ridicat, cum ar fi diabetul . De asemenea, se pot forma fără conexiune la orice afecțiuni medicale.

Care sunt opțiunile de tratament pentru o umflătură a pleoapei?

Medicul dumneavoastră poate diagnostica un stye sau un chalazion privindu-l. În funcție de locație, este posibil ca medicul dumneavoastră să-și întoarcă rapid pleoapa pentru a arunca o privire mai atentă. Nu sunt necesare alte teste, cu excepția cazului în care există o problemă cu privire la faptul că este posibil să aveți o problemă medicală diferită.

Ingrijirea casei

Nu încercați să stoarceți sau să faceți un stye sau un chalazion. Acest lucru vă poate crește riscul de infecție și poate răspândi bacteriile și la celălalt ochi. Puteți trata un sty acasă, ținând pe el o compresă caldă timp de 10 minute până la patru ori pe zi. Căldura și compresia pot ajuta la scurgerea steiului, pot slăbi blocajele glandei petroliere și pot ajuta la vindecare.

Xantlasma nu necesită îngrijiri la domiciliu.

Ingrijire medicala

Dacă aveți o rezistență mare, medicul dumneavoastră ar putea fi nevoie să-l perforați pentru a scurge lichidul infectat. Dacă continuați să obțineți ochi sau să aveți altele care nu vor dispărea, medicul dumneavoastră vă poate prescrie o cremă de antibiotice pentru a vă pune pe pleoapă.

Chirurgia poate fi o opțiune dacă aveți un chalazion mare care nu dispune de unul singur. Este posibil ca medicul dumneavoastră să vă administreze picături de ochi cu antibiotice pentru a fi utilizate înainte și după operație pentru a trata sau a preveni infecția. Acest lucru se face de obicei în cabinetul medicului. Injecțiile anti-inflamatorii de steroizi pot ameliora umflarea.

Puteți avea un xantlasma îndepărtat chirurgical dacă aspectul său vă deranjează. În caz contrar, nu este necesar niciun tratament.

Care este perspectiva pe termen lung?

În mod normal, ochii se vindecă singuri după scurgere, care durează de obicei de la câteva zile la o săptămână. Sunați-vă medicul în cazul în care efectivul nu dispare în două până la două săptămâni. De asemenea, s-ar putea să obțineți mai multe priviri după ce inițialul se vindecă.

De obicei, un chalazion dispare într-o săptămână până la o lună atunci când este tratat la domiciliu, dar ar trebui să anunțați medicul dacă acesta continuă să crească sau nu se îmbunătățește deloc cu comprese calde după câteva săptămâni.

Xantlasmele sunt inofensive, dar ar trebui să discutați cu medicul dumneavoastră despre testarea afecțiunilor subiacente.

Cum pot preveni o umflătură a pleoapelor?

Practicarea unei igiene bune poate contribui la reducerea riscului de a obține o intepătură. Preveniți răspândirea bacteriilor cu spălarea periodică a mâinilor și nu vă atingeți ochii decât dacă v-ați spălat doar mâinile cu apă caldă și săpună.

Puteți ajuta la prevenirea chalazia prin clătirea pleoapelor o dată pe zi, dacă aveți blefarită. De asemenea, ar trebui să puneți o compresă caldă pe pleoapă imediat ce se simte iritată.

Controlul nivelului de colesterol prin consumul sănătos și pierderea în greutate dacă aveți exces de greutate poate ajuta la prevenirea xantlasmei datorate nivelului ridicat de colesterol.

Leave a reply