Cum afecteaza indulcitorii artificiali zaharul din sange si insulina?

Zahărul este un subiect fierbinte în nutriție.

Reducerea înapoi vă poate îmbunătăți sănătatea și vă poate ajuta să pierdeți în greutate.

Înlocuirea zahărului cu îndulcitori artificiali este o modalitate de a face acest lucru.

Cu toate acestea, unii oameni susțin că îndulcitorii artificiali nu sunt la fel de „inerți din punct de vedere metabolic” cum s-a crezut anterior.

De exemplu, s-a afirmat că pot crește nivelul glicemiei și al insulinei.

Ce sunt îndulcitorii artificiali?

Indulcitorii artificiali sunt substanțe chimice sintetice care stimulează receptorii gustului dulce de pe limbă. Sunt adesea numite îndulcitori cu conținut scăzut de calorii sau non-nutritive.

Îndulcitorii artificiali dau lucrurilor un gust dulce, fără a adăuga calorii .

Prin urmare, acestea sunt adesea adăugate la alimente care sunt apoi comercializate ca „ alimente pentru sănătate ” sau produse alimentare.

Se găsesc peste tot, de la băuturi răcoritoare și deserturi, la mese cu microunde și prăjituri. Le vei găsi chiar și în articole nealimentare, cum ar fi guma de mestecat și pasta de dinți.

Iată o listă cu cei mai obișnuiți îndulcitori artificiali:

  • Aspartamul
  • Zaharina
  • Potasiu Acesulfam
  • Neotame
  • Sucraloza

BOTTOM LINE:Îndulcitorii artificiali sunt substanțe chimice sintetice care fac ca lucrurile să aibă gust dulce, fără a avea calorii suplimentare.

Ce provoacă creșterea nivelului de zahăr din sânge și insulină?

Avem mecanisme strict controlate pentru a menține stabil nivelul glicemiei noastre.

Nivelul zahărului din sânge crește atunci când mâncăm alimente care conțin carbohidrați .

Cartofii , pâinea, pastele, prăjiturile și dulciurile sunt câteva alimente bogate în carbohidrați.

Când sunt digerate, carbohidrații sunt descompuse în zahăr și absorbite în fluxul sanguin, ceea ce duce la o creștere a nivelului de zahăr din sânge.

Când nivelul glicemiei crește, corpul nostru eliberează insulină.

Insulina este un hormon care acționează ca o cheie. Permite zahărului din sânge să părăsească sângele și să intre în celulele noastre, unde poate fi folosit pentru energie sau depozitat sub formă de grăsime.

Dar cantități mici de insulină sunt, de asemenea, eliberate înainte ca orice zahăr să intre în fluxul sanguin. Acest răspuns este cunoscut sub denumirea de eliberare de insulină în fază cefalică. Acesta este declanșat de vederea, mirosul și gustul alimentelor, precum și mestecarea și înghițirea .

Dacă nivelul de zahăr din sânge scade prea mic, ficatele noastre eliberează zahărul depozitat pentru a-l stabiliza. Acest lucru se întâmplă atunci când postulăm pentru perioade prelungite, ca peste noapte.

Există teorii cu privire la modul în care îndulcitorii artificiali pot interfera cu acest proces .

  1. Gustul dulce al îndulcitorilor artificiali declanșează eliberarea de insulină în faza cefalică, determinând o creștere mică a nivelului de insulină.
  2. Utilizarea regulată schimbă echilibrul bacteriilor intestinale. Acest lucru ar putea face ca celulele noastre să fie rezistente la insulina pe care o producem, ceea ce duce la creșterea nivelului de zahăr din sânge și a insulinei.

BOTTOM LINE:Consumul de carbohidrați determină o creștere a nivelului de zahăr din sânge. Insulina este eliberată pentru a readuce nivelul glicemiei la normal. Unii susțin că îndulcitorii artificiali pot interfera cu acest proces.

Îndulcitorii artificiali cresc nivelul zahărului din sânge?

Îndulcitorii artificiali nu îți vor crește nivelul glicemiei pe termen scurt.

Așadar, o cutie de coca de dietă, de exemplu, nu va provoca o creștere a glicemiei.

Cu toate acestea, în 2014, oamenii de știință israelieni au făcut titluri când au legat îndulcitori artificiali la modificările bacteriilor intestinale.

Șoarecii, când au fost hrăniți îndulcitori artificiali timp de 11 săptămâni, au avut modificări negative ale bacteriilor intestinale care au provocat creșterea nivelului de zahăr din sânge .

Când au implantat bacteriile de la acești șoareci în șoareci fără germeni, au avut și creșteri ale nivelului de zahăr din sânge.

Interesant este că oamenii de știință au reușit să inverseze creșterea nivelului de zahăr din sânge, schimbând bacteriile intestinale la normal.

Cu toate acestea, aceste rezultate nu au fost testate sau replicate la om.

Există un singur studiu observațional la oameni care a sugerat o legătură între aspartam și modificările bacteriilor intestinale .

Prin urmare, nu se cunosc efectele pe termen lung ale îndulcitorilor artificiali la om .

Teoretic este posibil ca îndulcitorii artificiali să crească nivelul de zahăr din sânge afectând negativ bacteriile intestinale, dar acesta nu a fost testat.

LINIE DE FUND:Pe termen scurt, îndulcitorii artificiali nu vor crește nivelul de zahăr din sânge. Cu toate acestea, efectele pe termen lung la om nu sunt cunoscute.

Îndulcitorii artificiali cresc nivelul insulinei?

Studiile asupra îndulcitorilor artificiali și a nivelului de insulină au arătat rezultate mixte.

Efectele variază de asemenea între diferite tipuri de îndulcitori artificiali.

Sucraloza

Atât studiile efectuate la animale, cât și la om au sugerat o legătură între ingestia de sucraloză și nivelul crescut de insulină.

Într-un studiu, 17 persoane li s-a administrat fie sucraloză, fie apă și apoi li s-a administrat un test de toleranță la glucoză .

Cei care au dat sucraloză au avut un nivel mai mare de insulină din sânge cu 20%. De asemenea, au curățat mai lent insulina din corpurile lor.

Oamenii de știință cred că sucraloza provoacă creșterea insulinei prin declanșarea receptorilor gustului dulce în gură – efect cunoscut sub denumirea de eliberare a insulinei în faza cefalică.

Din acest motiv, un studiu care a injectat sucraloză în stomac, ocolind gura, nu a detectat o creștere semnificativă a nivelului de insulină .

Aspartamul

Aspartamul este poate cel mai cunoscut și mai controversat îndulcitor artificial.

Cu toate acestea, studiile nu au legat aspartamul cu niveluri crescute de insulină .

Zaharina

Oamenii de stiinta au investigat daca stimularea receptorilor dulci din gura cu zaharina duce la cresterea nivelului de insulina.

Rezultatele sunt mixte.

Un studiu a constatat că spălarea gurii cu o soluție de zaharină (fără înghițire) a determinat creșterea nivelului de insulina.

Alte studii nu au găsit efecte .

Potasiu Acesulfam

Potasiul cu acesulfam (acesulfam-K) poate crește nivelul insulinei la șobolani .

Un studiu la șobolani a analizat modul în care injectarea cantităților mari de acesulfam-K a afectat nivelurile de insulină. Au constatat o creștere masivă de 114-210% .

Cu toate acestea, nu se cunoaște efectul acesulfam-K asupra nivelului de insulină la om.

rezumat

Efectul îndulcitorilor artificiali asupra nivelului de insulină pare a fi variabil, în funcție de tipul de îndulcitor.

Sucraloza pare să crească nivelul insulinei prin declanșarea receptorilor din gură. Cu toate acestea, există câteva teste umane de înaltă calitate, iar în prezent nu este clar dacă alți îndulcitori artificiali au efecte similare.

LINIA DE FUND:Sucraloza și zaharina pot crește nivelul insulinei la om, dar rezultatele sunt mixte și unele studii nu găsesc efecte. Acesulfame-K crește insulina la șobolani, dar nu sunt disponibile studii umane.

Poți folosi îndulcitori artificiali dacă ai diabet?

Diabeticii au un control anormal al glicemiei din cauza lipsei de insulină și / sau a rezistenței la insulină .

Pe termen scurt, îndulcitorii artificiali nu îți vor crește nivelul de zahăr din sânge, spre deosebire de aporturile mari de zahăr. Sunt considerate sigure pentru diabetici .

Cu toate acestea, implicațiile asupra sănătății ale utilizării pe termen lung sunt încă necunoscute.

LINIA DE JOS:îndulcitorii artificiali nu cresc nivelul de zahăr din sânge și sunt considerate alternative sigure la zahăr pentru diabetici.

Ar trebui să evitați îndulcitorii artificiali?

Îndulcitorii artificiali au fost declarați siguri de către organismele de reglementare din SUA și Europa.

Cu toate acestea, aceștia notează, de asemenea, că cererile de sănătate și problemele de securitate pe termen lung necesită mai multe cercetări .

Leave a reply