Aveți întrebări despre distanțarea socială?

Stai acasă

„Pe scurt, rămâneți acasă, cu excepția unor urgente esențiale”.

Acest lucru este valabil și pentru cei care se simt sănătoși. „Multe cazuri sunt foarte ușoare sau asimptomatice. Dar puteți să-l dați cuiva altcineva, chiar dacă încă nu vă simțiți rău ”.

Evitați toate locurile sau evenimentele aglomerate

Anulați orice adunări care implică membri în afara gospodăriei dvs. sau „cocon”. Este posibil ca o altă gospodărie, cum ar fi cea a familiei imediate, să facă parte și din cercul tău mic. Dacă da, toți cei din cocon trebuie să evite contactul social în afara acestui cerc și să mențină un nivel ridicat de igienă personală.

Stai la 3 – 6 metri distanță de persoanele din afara familiei tale

„Recomandarea este să fii la 3 până la 6 metri distanță față de alte persoane, și de preferință să fii afară”, unde riscul de transmitere este mai mic, a declarat Thomas Jaenisch, doctor , un epidemiolog de boli infecțioase și profesor asociat la Scoala de Sănătate Publică din Colorado. În timp ce 3 până la 6 metri este suficient de îndepărtat dacă este pentru un minut sau cam așa ceva, „Dacă sunteți într-o cameră închisă și aveți o întâlnire timp de o oră, aceasta este o poveste diferită” și ar trebui evitată, a spus Jaenisch.

Spălați-vă des pe mâini timp de 20 de secunde și nu împărtășiți articole cu persoane din afara casei

„Pentru a evita să obțineți ceva [cum ar fi virusul] care a fost strecurat pe o mânuță de masă sau ușă pe mâini, iar în cele din urmă în gură și nas, spălați-vă des pe mâini, mai ales înainte de a mânca și imediat ce ajungeți acasă de la fiind afară “, a spus Jones.

Trebuie să exersez distanțarea socială dacă sunt fără simptome?

Am cerut experților să clarifice exact cum se poate practica distanțarea socială în scenarii comune pentru a evita răspândirea sau contractarea COVID-19. Pentru unele situații, experții au răspunsuri clare. Dar pentru alții, știința nu este încă disponibilă, așa că este responsabilă să greșească din partea unei precauții mai mari.

În general, experții au convenit că situațiile de mai jos nu erau în general esențiale. “Toate aceste lucruri, cum ar fi să mergi la sală, să călărești în transportul public – toate acestea alimentează epidemia”, a spus Jaenisch.

Pot programa ore de joacă pentru copiii mei?

 Ține-ți copiii acasă de la școală și nu-i lăsați să se amestece cu alți copii în afara coconului. Închiderea școlilor este deosebit de importantă, deși copiii nu prezintă un risc deosebit de ridicat pentru a se îmbolnăvi de COVID-19, ei pot fi în continuare purtători [și răspândirea bolii], a explicat Jones.

Pot merge la restaurante și baruri?

Multe orașe au deja restricții. „Dacă există o solicitare a guvernului de a [nu mai merge la aceste unități] pentru o îngrijorare mare, ar trebui să respectăm toate regulile și să nu mergem. Nu este prudent, a spus Chu.

„Dacă nu este încă mandatat, dar poți anticipa [mandatul] următor, nu aș pleca doar la [cină] încă o dată înainte ca totul să se închidă. Dacă luați masa din orice motiv, este cel mai sigur să stați afară și să asigurați o mulțime de spații între ele. „Aș spune că în interior este mai periculos decât afară”, a spus Jaenisch, menționând că preluarea este o opțiune mult mai sigură.

Îmi pot vizita părinții sau bunicii mai mari?

În unele cazuri, asistența membrilor familiei în vârstă este esențială. Dar, pur și simplu pentru o vizită socială, Jaenisch a sugerat să fie prudent și să evite contactul fizic cu adulții în vârstă cel puțin în următoarele săptămâni.

„Unul dintre obiectivele principale în acest moment este să păstrezi persoanele în vârstă în siguranță, deoarece acestea sunt persoanele care sunt cele mai vulnerabile”, a spus el. În schimb, apelați sau FaceTime familia.

Pot să merg la sală?

Nu este responsabil să mergi la sală chiar acum. Saloanele de gimnastică sunt adesea aglomerate, spații închise în care oamenii ating aceleași echipamente mereu și fără să o dezinfecteze. Deoarece virusul poate trăi pe suprafețe metalice sau din plastic până la 3 zile, cel mai bine este să faci exerciții în altă parte.

Conform Jaenisch, ieșiți în afara sau întâlnirea unui prieten pentru o drumeție, menținând distanța.

Pot să am câțiva prieteni pentru noaptea de joc?

Numai dacă sunt în cercul tău interior. Păstrați-l în cercuri mai mici, care interacționează întotdeauna între ele – și chiar mai bine, doar unul cu celălalt, a spus Jaenisch.

Pot să mă întâlnesc?

Nu în persoană. Puteți trimite mesaje în acest timp, dar așteptați 2 până la 6 săptămâni pentru a întâlni persoane noi. „Fii prea prudent chiar acum”, a spus Jaenisch.

Rămâneți în legătură pentru a evita singurătatea

„Suntem ființe sociale prin natură. Prospectăm conexiunea socială ”, a spus Jenn Leiferman, doctorand , director al Centrului de Cercetare pentru Prevenirea Rocky Mountain și profesor asociat de sănătate comunitară și comportamentală la Școala Colorado de Sănătate Publică.

„Atât cât distanța socială este foarte importantă în acest moment pentru sănătatea și bunăstarea țării noastre, este de asemenea foarte important ca oamenii să își dea seama în continuare de modalități de a fi conectate pentru a reduce riscul de izolare socială și singurătate”, a spus Leiferman. Ea recomandă să rămână conectat cu apeluri telefonice, chat-uri video și social media.

Leave a reply