9 Beneficii neașteptate ale uleiului de eucalipt

Originar originari din Australia, eucaliptii sunt acum crescuți în toată lumea și folosiți pentru proprietățile lor medicinale. Puterea lor de vindecare provine din uleiul de eucalipt, care este fabricat din frunzele în formă ovală ale copacului.

Frunzele sunt uscate, zdrobite și distilate pentru a elibera uleiul esențial. După ce uleiul a fost extras, acesta trebuie diluat înainte de a putea fi folosit ca medicament. Iată nouă beneficii ale uleiului de eucalipt.

1. Bun pentru tuse

De mulți ani, uleiul de eucalipt a fost folosit pentru ameliorarea tusei. Astăzi, unele medicamente pentru tuse fără prescripție medicală au uleiul de eucalipt ca unul dintre ingredientele lor active. Vicks VapoRub, de exemplu, conține aproximativ 1,2% ulei de eucalipt împreună cu alte ingrediente care suprimă tusea.

Frecțiunea populară se aplică pe piept și gât pentru a ameliora simptomele tusei din răceala obișnuită sau gripa .

2. Goliți-vă pieptul

Tușești, dar nu vine nimic? Uleiul de eucalipt nu numai că poate reduce la tăcere o tuse, ci vă poate ajuta să scoateți mucusul din piept.

Inhalarea vaporilor obținuți cu uleiul esențial poate slăbi mucusul, astfel încât, atunci când tușiți, să fie expulzat. Utilizarea unui frecare care conține ulei de eucalipt va produce același efect.

3. Păstrați insectele la distanță

Țânțarii și alte insecte mușcătoare poartă boli care pot fi periculoase pentru sănătatea noastră. Evitarea mușcăturilor lor este cea mai bună apărare a noastră. Spray-urile DEET sunt cele mai populare substanțe de respingere, dar sunt realizate cu substanțe chimice puternice.

Ca alternativă eficientă pentru cei care nu sunt capabili să utilizeze DEET, mulți producători produc un compus botanic pentru a respinge dăunătorii. Mărci precum Repel și Off! folosiți ulei de eucalipt de lămâie pentru a ține departe dăunătorii.

4. Dezinfectați rănile

nul

Aborigenii australieni au folosit frunze de eucalipt pentru a trata rănile și a preveni infecția. Astăzi uleiul diluat poate fi încă folosit pe piele pentru a combate inflamația și a promova vindecarea. Puteți achiziționa creme sau unguente care conțin ulei de eucalipt. Aceste produse pot fi utilizate pentru arsuri minore sau alte răni care pot fi tratate acasă.

5. Respiră ușor

Condițiile respiratorii, cum ar fi astmul și sinuzita, pot fi ajutate prin inhalarea aburului cu ulei de eucalipt adăugat. Uleiul reacționează cu membranele mucoase, nu numai că reduce mucusul, ci ajută la slăbirea acestuia, astfel încât să îl puteți tuse.

De asemenea, este posibil ca eucaliptul să blocheze simptomele astmului. Pe de altă parte, pentru persoanele care sunt alergice la eucalipt, aceasta le poate agrava astmul. Sunt necesare mai multe cercetări pentru a determina modul în care eucaliptul afectează persoanele cu astm.

6. Controlează glicemia

Uleiul de eucalipt are potențial ca tratament pentru diabet . Deși nu știm prea multe în acest moment, experții consideră că poate juca un rol în scăderea glicemiei la persoanele cu diabet.

Cercetătorii nu și-au dat seama încă cum funcționează uleiul esențial. Cu toate acestea, până când nu se știu mai multe, comunitatea științifică recomandă o monitorizare atentă a zahărului din sânge pentru persoanele care utilizează medicamente pentru diabet cu ulei de eucalipt.

7. Calmează herpesul

nul

Proprietățile antiinflamatorii ale eucaliptului pot ușura simptomele herpesului. Aplicarea uleiului de eucalipt pe o răni la rece poate reduce durerea și accelera procesul de vindecare.

Puteți cumpăra balsamuri și unguente fără prescripție medicală pentru răni care utilizează un amestec de uleiuri esențiale, inclusiv eucalipt, ca parte a listei lor de ingrediente active.

8. Respiratie proaspătă

Menta nu este singura armă împotriva respirației puturoase. Datorită proprietăților sale antibacteriene, uleiul de eucalipt poate fi folosit pentru a combate germenii care provoacă un miros nefericit al gurii. Unele ape de gură și paste de dinți conțin uleiul esențial ca ingredient activ.

Este posibil ca produsele din eucalipt să contribuie, de asemenea, la prevenirea acumulării plăcii pe dinți și pe gingii atacând bacteriile care cauzează cariile dentare.

9. Ușurați durerile articulare

Cercetările sugerează că uleiul de eucalipt ușurează durerile articulare. De fapt, multe dintre cremele și unguentele fără prescripție medicală utilizate pentru calmarea durerilor cauzate de afecțiuni precum osteoartrita și artrita reumatoidă conțin acest ulei esențial.

Uleiul de eucalipt ajută la reducerea durerii și inflamației asociate cu multe afecțiuni. Poate fi utilă și persoanelor care suferă de dureri de spate sau celor care se recuperează după o leziune articulară sau musculară. Discutați cu medicul dumneavoastră dacă poate fi potrivit pentru dumneavoastră.

Leave a reply